Hur ArenaNet hanterar namngivningen på sina skapelser

Namn; bland det första en spelare kommer i kontakt med i ett Spel. Det kan vara allt ifrån namn på ditt fina, nya svärd, till namn på det monster du står och pucklar på. Det senaste blogginlägget, ett av de mer intressanta, enligt min åsikt, tar upp och beskriver hur ArenaNet hanterar namngivningen på sina skapelser. Annie Vandermeer Mitsoda, en Content Designer på ArenaNet, förklarar processen, samt problemen som uppstår. Till exempel, en Ko-liknande varelse lär ha ett namn med ”ko-Tematik”, men hur gör man när  man döper en varelse som liknar en hårlös blandras av Hund, Mullvad och Björn?

Till att börja med använder sig dem av ett system de kallar ”Sanity Check”, ett enkelt men effektivt system som ser till att alltför utdragen stavning och/eller svåra uttal hålls borta, något som underlättar röstartisternas jobb märkvärt. Detta följs av en pratstund med en av ArenaNet’s ”Loremasters”, Ree Soesbee samt Jeff Grubb, personer som jobbat med Guild Wars 2, och dess innehåll, länge. När namnet är godkänt av dessa människor är det redo att implementeras i spelet.

Det lyfts även fram att mycket av den gamla Namn-tematiken har förändrats. Ta Charr som exempel, Vi minns dem från Guild Wars:Prophecies & Guild Wars:Eye of the north med namn likt Roan Fierceheart, Pyre Fierceshot samt Gron Fierceclaw. I GW2 är mycket av tematiken för Charrs byggd på antika rom,  Något som man kommer märka av både på NPC-Namn, samt Charrs samhälle överlag. Ett exempel från artikeln är Sicea The Shrouded, där namnet är inspirerat från Sica, en böjd, kort dolk ofta använd av Lönnmördare.

Att namn har en viktig del i ett spel tror jag nog vi kan komma överens om. Att möta en Grupp Centaurer låter snäppet mer attraktivt än att möta en grupp Muffelduffar. När alla namn går igenom två personer, tror jag att vi kan känna oss säkra att tematiken, namnen och spelkänslan som bygger på detta kommer vara rätt på plats.

Källa: http://www.arena.net/blog/whats-in-a-name-annie-vandermeer-mitsoda-on-naming-tyria

Lämna en kommentar